Уеб и графичен дизайн, маркетинг и реклама - оптимизация на уеб сайт

Често задавани въпроси
домейн имеНай-често задаваните въпроси свързани с изработката на уеб сайтове.


 • № 1
 • Въпрос: Защо да избера точно WebPro Europe ?


 • Отговор: Екип от професионалисти, които работят бързо и качествено и огромно желание за развитието на администрираните от тях клиенти. Можете да се свържете с нас 24 часа за въпрос, поръчка или консултация. Доказано в годините качество и отлично обслужване за нашите клиенти. Фирмата стартира работата си през 2014 и до 2024 успешно работи с на над 120 фирми и частни лица !

 • № 2
 • Въпрос: Къде се намира офиса на фирмата ?


 • Отговор: Адрес на WebPro Europe: офис в гр. Добрич ул. „Дунав“ №16 , 9000, България; Работно време: Понеделник до Събота - 9:30ч. - 18:30ч., Неделя - 9:00ч. - 15:00ч.

 • № 3
 • Въпрос: Как да се свържа с администратор ?


 • Отговор: В страницата „Контакти“, може да намерите на данните за контакти с всички отдели на WebPro Europe и да изберете необходимият за Вас администратор: 1. Отдел продажби: Гергана Попова; email - [email protected]; телефон - 00359 893 784130 2. Връзка с клиенти: Григор Николов; email - [email protected]; телефон - 00359 877197811 3. Информация: Соня Иванова; email - [email protected]; телефон - 00359 893 784130

 • № 4
 • Въпрос: Методи за плащане – кои са предпочитаните начини за плащане ?


 • Отговор: Някой от най-широко разпространените методи за плащане в интернет са: 1. Банков превод- можете да платите сумата във всеки банков клон; 2. ePay.bg - плащане през системата на ePay; 3. Кредитна/дебитна карта - поддържат се VISA, Master Card, Maestro, дебитни карти и други; 4. PayPal - за потребители, които са регистрирани в PayPal; 5. В брой в офис на EasyPay (не изисква регистрация) - плащане в офис на EasyPay; 6. B-Pay (банкомат) - заплащане на поръчката на банкомат с дебитна или кредитна карта; 7. Пощенски запис - изпращане на сумата по поръчката, посредством стандартна услуга на Български пощи; 8. Транскарт - плащане с карта Транскарт; 9. 2Checkout - поддържат се VISA, Master Card и др. кредитни карти. WebPro Europe разполага с всички платформи за плащане в интернет като банкови предови, плащане чрез дебитна или кредитна карта и много други. При използването посочените методи за плащане онлайн е нужно програмистите да се съобразят с факта, че потребителя трябва да може лесно да използва всички налични методи за разплащане.

 • № 5
 • Въпрос: Affiliate програма – как да се включа ?
 • Отговор: Афилиейт програма – афилиейт мрежа може да се нарече всяка част от даден сайт която дава възможност на други потребители да използват връзки, чрез които да поставят в собствен блог или сайт продуктите или услугите които се предлагат в сайта Ви. Affiliate програмата позволява на всички които притежават собствен блог или страница в интернет да търгуват със стоки и услуги. Affiliate маркетинг е най-разпространения метод за реализиране на печалба онлайн. Афилиейт маркетинг може да се реализира в собствен уеб сайт или блог, но и директно в уеб пространството без да разполагате с личен сайт или уеб блог.

 • № 6
 • Въпрос: Affiliate – как се създава собствена affiliate мрежа ?


 • Отговор: Affiliate (афилиейт)маркетинг - това е начин за разпространение и рекламиране на даден вид услуга или стока от други интернет потребители с цел печалба. Афилиейт маркетингът може да се реализира в собствен уеб сайт или блог, но и директно в уеб пространството без да разполагате с личен сайт или уеб блог. Affiliate маркетинг е най-разпространения метод за реализиране на печалба онлайн.

 • № 7
 • Въпрос: Какви услуги предлага WebPro Europe ?


 • Отговор: 1. Уеб дизайн: Електронен магазин; Продуктов уеб сайт; Онлайн директория; Социална мрежа; Корпоративен уеб сайт; Фирмен сайт; Информационен сайт; Рекламен уеб сайт; Мобилно приложение 2. Графичен дизайн: Email маркетинг; Google банери; Продуктови и заглавни банери; Динамичен/статичен банер Социални мрежи; Банери и уеб графика; Графичен дизайн и предпечат; Flash продукции; Други графични услуги 3. Seo оптимизация: Seo линкове; Seo блогове; Seo ключови думи; Seo текстово съдържание; Seo анализ; Seo местен бизнес; Seo одит; Off-page SEO услуги; On-page SEO услуги 4. Онлайн маркетинг: Outbound маркетинг; Inbound маркетинг; Маркетинг на съдържанието; Визуален маркетинг; Офлайн маркетинг; Дигитален или интернет маркетинг; Социален маркетинг; Email маркетинг; Affiliate маркетинг 5. Интернет реклама: Онлайн блогове; Социални мрежи; Обяви и статии Видео реклама; Текстови връзки; Банер реклама; AdSense реклама; AdWords реклама; Афилиейт реклама 6. Домейн имена: SSL сертификат; IP адрес; Хостинг; Домейн имена; Управляем Cloud VPS; Cloud VPS; Wordpress хостинг; Наети сървъри; Бизнес и регионални домейни 7. Социални мрежи: Профил, изработка и поддръжка; Страница, оптимизация и популяризиране; Групи, маркетинг и реклама; Блог, регистрация, настройки и други; Продукти и търговия в интернет; Публикации, поддържане на активността 8. Електронен бизнес: Електронна търговия; Онлайн реклама; Интернет маркетинг; Оптимизация на сайт; Афилиейт мрежи; Местен бизнес 9. Превод на уеб сайт: Превод на фирмен или рекламен сайт; Преводи на онлайн магазин и директории; Преводи на уеб сайт или блог; Преводи на сайт и експресни услуги; Административна и уеб част - превод; Други услуги

 • № 8
 • Въпрос: Избор на дизайн – статичен или динамичен уеб сайт ?


 • Отговор: При избор на дизайн е добре да се посъветвате с член на екипа за да Ви насочи най-точно към това което ви е нужно. Дизайнът на уеб сайта е уникален за всеки клиент, като са подбрани най-оптималните похвати за негото изработване. Административна част – т.нар административен панел на динамичните уеб сайтове дава възможност на всеки потребител с достъп (email и парола) до администрацията да редактира информацията за регистрираните потребители, поръчки и техният статус (потвърдена, не потвърдена, изпратена и т.н.). Административния панел на т.нар динамични сайтове дава възможност на потребители без специални познания по уеб програмиране да променя някои от основните функционалности на сайта. Също така дава възможност за по-лесно редактиране и оптимизиране на съдържанието на сайта.

 • № 9
 • Въпрос: Поддръжка на уеб сайт и обслужване 24/7 ?


 • Отговор: Денонощна поддръжка 24/7 – поддръжката нон-стоп има за цел да отговори на въпроси и да премахне проблем(и) по всяко едно време от денонощието, като предотврати по-големи неприятности свързани с даден уеб сайт. Можете да се свържете с нас както по email, така и чрез другите възможности посочени в сайта ни: Viber, WhatsApp, Yahoo messenger, Google Talk и други. Състой се в това, че денонощно имате възможност да се консултирате с екипа на WebPro Europe . Също така се грижим сайта Ви да бъде винаги активен и работещ отлично. Ежедневен анализ на данните на сайта и други. Денонощното обслужване на клиентите ни повишава стандарта на работа и гарантира, че при наличие на нередност веднага ще бъде отстранена.

 • № 10
 • Въпрос: Какъв уеб сайт да избера ?


 • Отговор: Уеб дизайн - дизайн и изработката на сайта са две съвсем отделни неща, при изработката на уеб сайт се включват уеб дизайн, графичен дизайн, регистрация на домейн и хостинг и други. Дизайн на сайт е понятие чрез което формира подредбата на кода и неговото правилно функциониране. Уеб дизайн има за цел да определи позициите на меню, търсачки, снимки, текст, продукти и много други. ° Динамичен уеб дизайн е онзи дизайн който може да се администрира от потребителите без специални умения чрез, т.нар административен панел (админ. панел). Административният панел на динамичния уеб сайт разполага с меню от което да се редактират и подобряват части на сайта, като например: галерия, снимки, категории, подкатегории, валути и още много други дава също така и други полезни възможности ° Статичен дизайн на сайт – той за разлика от динамичния позволява единствено работа с програмния код и е в повечето случаи html, а динамичния – php.

 • № 11
 • Въпрос: Предпечатен дизайн – какво предлага WebPro Europe ?


 • Отговор: Препоръчва се използването на динамични банери защото съдържат повече от едно изображение, като всяко следващо дава по-подробна информация за сайта за потребителя. Освен това динамиката на банера привлича повече потребители. Стандартните размери за уеб банери са 250x250, 500x500, 160х600 и 721х90, но се използват и други размери. Всички размери и видове рекламни изображения -размерите в които се изработват банерите за сайтовете са 468 x 60 px; 728 x 90 px; 336 x 280 px; 300 x 250 px; 250 x 250 px; 150 x 600 px; 120 x 600 px; 120 x 240 px; 240 x 400 px; 234 x 60 px; 180 x 150 px; 125 x 125 px; 120 x 90 px; 20 x 60 px; 88 x 31 px. Обаче съществуват и някой нестандартни размери рекламни изображения. Изработка на дизайна, възможността да поръчате на най-ниските в интернет цени: Видео реклама - с изработката на видео клип за публикуване (качване) в сайтове като YouTube или Vbox7 както и много други сайтове в интернет дори и в социалните мрежи трябва да се заеме професионален дизайнер. Защото повишаването на потребителите които гледат Вашата видео рекалама ще нарастват ежедневно. Подбора на пододяща информация при качването на видеото също е добре да се прави от някой - професионалист. Каталози - изработката на един интернет каталог може да съдържа различен по вид и брой елементи. Например, ако каталога е има за цел да прокаже ценова листа със снимки и информация той трябва е добре подреден за да бъде функционален. Флаери - флаера е деликатен вид рекламен продукт, защото е напечатан, а това дава по-малка възможност за редактиране в случай, че нещо не е като трябва, тъй като винаги има разминаване при графичната обработка и печатния формат. Визитни картички - дизайна на визитки влиза в графичния дизайн, но в подвид предпечатен дизайн, този дизайн е доста по-различен от дизайна за уеб сайт. За визитните картички и картички с цел реклама на Вашият бизнес е нужно да се спазват стандартите за размер 90x50, 85x55, 90x55, 91x55, 90x54.

 • № 12
 • Въпрос: Какво е необходимо да знам при регистрация на домейн име ?
 • Отговор: Домейн име и хостинг - избора на домейна за даден сайт е съобразен с нуждите на самият сайт например, ако сайта е фирмен домейна може да носи името на фирмата след което се избира дали той ще е .com, .eu, .org или друг вид. В случай, че сайта е онлайн магазин за технологии например е по-добре той да съдържа ключова дума която е важна за позиционирането на сайта. За домейните е важно да бъдат насочени чрез т.нар DNS към хостинга на който ще бъдат качени файловете на сайта. Съществуват няколко основни групи домейни: 1. Регионални (.us; .ru; .es и други) 2. Туризъм (.villas; .vacations; .voyage и други) 3. Търговия (.boutique; .bargains; .trade и други) 4. Изкуство (.photography; .gallery; .graphics и други) 5. Образование (.academy; .education и други) 6. Основни (.com; .eu; .net и други)

 • № 13
 • Въпрос: Какъв хостинг ще е най-подходящ за целите на бизнес ми ?
 • Отговор: Може да изберете между 3 изключително оптимални хостинг плана: 1. Standart хостинг 9.80 лв. 4.90 лв. 2. Business хостинг 17.80 лв. 10.50 лв. 3. Professional хостинг 25.80 лв. 14.90 лв.

 • № 14
 • Въпрос: Текстово съдържание – какво е оптимално текстово съдържание ?
 • Отговор: Търговия в интернет – когато говорим за електронна търговия, разбира се наличието на онлайн магазин е задължително. За да се реализира проект с търговска цел в интернет е нужно повече от изграждането на магазин в интернет. Дори да се осъществява само с онлайн магазин той трябва да отговаря на много изисквания за да бъде ефективен и конкурентно способен. Продуктите който се предлагат трябва да бъдат добре описани, а снимките да бъдат повече от един брой. Динамичният онлайн магазин дава по-лесно управление на нуждите на уеб бизнеса, тъй като предлага възможност за статистика, редактиране и управление на цялата идентичност на сайта. За да е по-ефективен даден онлайн магазин е нужно сайта да бъде лесен за употреба, да съдържа някой от задължителните елементи и те да бъдат оптимално разположени за да не се затруднява потребителя при използването му.

 • № 15
 • Въпрос: Търговия в интернет (електронна търговия) - как да търгувам онлайн ?
 • Отговор: Търговия в интернет – когато говорим за електронна търговия, разбира се наличието на онлайн магазин е задължително. За да се реализира проект с търговска цел в интернет е нужно повече от изграждането на магазин в интернет. Дори да се осъществява само с онлайн магазин той трябва да отговаря на много изисквания за да бъде ефективен и конкурентно способен. Продуктите който се предлагат трябва да бъдат добре описани, а снимките да бъдат повече от един брой. Динамичният онлайн магазин дава по-лесно управление на нуждите на уеб бизнеса, тъй като предлага възможност за статистика, редактиране и управление на цялата идентичност на сайта. За да е по-ефективен даден онлайн магазин е нужно сайта да бъде лесен за употреба, да съдържа някой от задължителните елементи и те да бъдат оптимално разположени за да не се затруднява потребителя при използването му.

 • № 16
 • Въпрос: Добавяне на информация за бизнес в регионалните каталози ?
 • Отговор: 1. Регионални каталози - преди да започнете публикуването Социални мрежи Директории за обяви Безплатни блогове

 • № 17
 • Въпрос: Публикуване на обяви – как и колко повишава търсенето на предлагана услуга /или продукт/ ?
 • Отговор: Публикация на обяви - обикновено в сайтове коиро дават възможност за публикуване на безплатни или платени обяви първо е нужно да се регистрирате. След като попълните данните изисквани за Вашата регистрация, попълването по подходящ начин на полетата в обявата не става лесно. Нужно е да се съобразите с информацията която дава сайта за попълване в съответната категория.

 • № 18
 • Въпрос: Изработване на видео реклама – защо е необходимо ?
 • Отговор: Видео реклама - с изработката на видео клип за публикуване (качване) в сайтове като YouTube или Vbox7 както и много други сайтове в интернет дори и в социалните мрежи трябва да се заеме професионален дизайнер. Защото повишаването на потребителите които гледат Вашата видео рекалама ще нарастват ежедневно. Подбора на пододяща информация при качването на видеото също е добре да се прави от някой - професионалист.

 • № 19
 • Въпрос: Маркетинг в социалните мрежи – как помагат социални медии на моят уеб бизнес ?
 • Отговор: Дизайн на реклама за социалните мрежи – рекламните изображения които се наричат рекламни банери или само банери в различните социални мрежи като - Facebook, LinkedIn, FlickR имат различен оптимален размер. Рекламата в социалните мрежи се изразява във дизайна на изображенията в профила, създаването и дизайна на страницата и други. В социалните мрежи има много възможности за реклама например публикуването на връзка, публикуването на банер с връзка и още. Банерите в социалните мрежи.

 • № 20
 • Въпрос: Реклама в интернет - банер (статичен или динамичен) и текстова връзка (text link) ?
 • Отговор: Реклама на уеб сайт или блог – рекламата на сайт в интернет може да се осъществи по няколко основни начина, текстови връзки, рекламни изображение (статични банери и динамични банери), афилиейт програма, социални мрежи, създаване на блогове и поддомейни, публикуване на статии и обяви, но това съвсем не е всичко. Ефективните методи за реклама се измерват по това дали сайта получава достатъчно уеб трафик за да бъде на по-добри позиции на по-добри ключови думи. Текстовите връзки който са насочени към сайта или блога трябва да са с добре прецизирано съдържание и внимателно поставен линк (правилно изписване на връзката с https & www).

 • № 21
 • Въпрос: Google профили – как помагат на бизнеса и защо са необходими ?
 • Отговор: 1. Google Webmasters;2. Google AdSense; 3. Google AdWords; 4. Google Analytics; 5. Google Business;

 • № 22
 • Въпрос: Осъществяване на 24/7 анализ в реално време ?
 • Отговор: Одит на уеб показатели - анализа на уеб показателите на всеки сайт независимо от вида му (фирмен уеб сайт, рекламен сайт или онлайн магазин) е от изключителна важност тъй като от информацията която се събира чрез одита (извършен от професионалисти) служи за подобряване на цялостното му приложение. Например информацията която се е важно да се анализира например дължината на заглавията, дали снимките имат поставен алт таг, каква е тяхната големина, каква е бързината на сайта и много други. Обикновено професионалният одит на всеки уеб сайт съдържа и информация която е основна за търсачките тук пример е колко броя файлове има той, какви по вида са те и други.

 • № 23
 • Въпрос: Предлагат ли се допълнителни email настройки и какви ?
 • Отговор: Разбира се, изцяло управлението на email акаунтите зависи от Вашите нужди. Необходимите настройки за всеки потребител се определят от индивидуални нужди на потребителя. Рационалното използване на email настройките определя колко ефективни ще бъдат те; 1. Имейл акаунти 2. Имейл пренасочвания 3. Имейл маршрутизиране 4. Автоматични отговори 5. Филтри на ниво имейл акаунт 6. Филтри на ниво хостинг акаунт 7. Пощенски списъци 8. Имейл адрес по подразбиране 9. Имейл удостоверяване 10. Импортиране на имейл акаунт 11. Спам филтри 12. Календари и контакти 13. Дисково пространство използвано от имейл акаунтите

 • № 24
 • Въпрос: Как да управлявам файловете на моят уеб сайт ?
 • Отговор: Първо трябва да отбележим, че файловете на един уеб сайт са различни по вид, размер и приложение. Тяхното управление /премахване или промяна/ се осъществява чрез контролния панел на хостинга Ви или чрез т.нар. FTP протокол. За достъп до директорията на вашият сайт/ове е необходимо да бъде въведен хост, потребител и парола. Възможно е всяка отделна директория да има отделно потребителско име. Файловете на уеб сайта са: html, php, css, js, xml, txt, htaccess, mp4, mp3, webp, jpeg, png, gif и много други, необходимо е управлението на тези файлове да се извършва от професионалист, тъй като те съдържат сложен код или са графично обработени.

 • № 25
 • Въпрос: Управление на FTP акаунтите и защита на директории в които се съхраняват файлове ?
 • Отговор: Да, разбира се, че предлагаме за своите клиенти две възможности: 1. Екип на WebPro Europe да управлява и осигури безопасността на файловете в един или повече от един FTP акаунти (т.нар. профили). 2. Вие самостоятелно да управлявате файловете в даден акаунт, но в такъв случай безопасността е ваша отговорност.

 • № 26
 • Въпрос: Какво е SSL сертификат и какви видове са те ?
 • Отговор: SSL сертификатът (Secure Sockets Layer) е основна част от гръбнака на сигурното сърфиране в интернет пространството и обмена на информация в него. Това е технология, която криптира и подсигурява връзката между 2 страни – клиент и сървър: 1. RapidSSL Най-базовият SSL сертификат – бюджетно решение за защита на връзката към малки онлайн магазини и административните панели на уеб проекта ви. Отличава се с лесна инсталация и бързо издаване, без допълнителни изисквания за валидация. 2. Essential Wildcard SSL сертификатът Wildcard защитава всичките ви поддомейни, (www. / mail. / admin. / images.) за разлика от базовия SSL сертификат. Процедурата по издаване не изисква допълнителната валидация. 3. True BusinessID with EV Известни още като "сертификати със зелена лента" EV SSL сертификатите ви дават най-високото ниво на защита към вашия уеб проект. Изисква се допълнителна разширена валидация на организацията.

 • № 27
 • Въпрос: Използване на SSL сертификат за подобряване работата на сайт или блог ?
 • Отговор: Абревиатурата SSL в английския си вариант означава Secured Sockets Layer. Накратко SSL представлява един сертификат, служещ за криптиране на връзката между хостинг сървъра, на който се съхранява информацията, и браузъра на посетителя на самия уебсайт. Тази криптирана връзка предоставя сигурен достъп до лична информация, която не трябва да става достояние на трети лица. SSL е технология, вече използвана от милиони уебсайтове, чрез която те осигуряват защита на онлайн транзакциите със своите клиенти.

 • № 28
 • Въпрос: Управление на поддомейни и използване на допълнителни домейни ?
 • Отговор: Разбира се контролният панел наречен „Cpanel“ дава възможност на всеки потребител разполагащ с необходимия хостинг план за целта. Въпроса е обаче дали ще са необходими и за какво, след което да бъдат създадени, насочени и активирани. Целите за създаване на поддомейн/и (subdomain/s), може да бъдат различни; 1. Когато е необходимо да има повече от една езикова версия; 2. Да изпълнява функция независеща от основния сайт; 3. За оптимизиране на категории или страници 4. Да съдържа административен панел за управление.

 • № 29
 • Въпрос: Какво е База данни и предпазване от грешки ?
 • Отговор:

 • № 30
 • Въпрос: С какви файлове трябва да разполага професионално изработеният уеб сайт ?
 • Отговор: Изработка на сайт (всички видове) включва както уеб дизайн така и графичен. Уеб дизайна е съвкупност от различни кодове, скриптове и програмни файлове, който имат връзка помежду си и работят като усъществяват връзка помежду си. Сайтовете обикновенно съдържат някой от следните файлове със съдържсние като например : .html, .htm, .php, .css, .js, .xml и много други.

 • № 31
 • Въпрос: С какви файлове трябва да разполага професионално изработеният уеб сайт ?
 • Изработката на програмния код на сайта е най-сложна защото трябва да съдържа безупречно подредени елементи и да се извърши проверка дали всички те работят добре. Файловете с разширение .css съдържат размери на страниците, височина и ширина на снимките, големина на шрифт и други параметри. Докато .xml съдържа т.нар sitemap изграден от връзките съдържащи се в сайта или блога. Файловете с разширение .php се използват предимно за динамичните сайтове, а .html за статичните.

 • № 32
 • Въпрос: Изработка на електронен магазин – срок, възможности и други ?
 • Отговор: Онлайн магазин - този тип сайтове в 99% от случайте са динамични уеб сайтове, тъй като за обработката на поръчките е по-добре да има активен административен панел. По-голямата част от функциите се съдържат в него. Онлайн магазин - за да използваме правилно всички функции на онлайн магазините, а не само добавяне на продукти и категории можем да отбележем, че имат много важно значение следните продукти от google: 1. google analytics, 2. google webmasters, 3. google adsense, 4. google adwords Графичен дизайн е дизайна на изображения, банери, лого и други части на сайта. Рекламният банер или просто банер дава възможност за посещения от други сайтове. Като размера и формата на изобтажението са различни.

 • № 33
 • Въпрос: Изработка на продуктов сайт – срок, възможности и други ?
 • Отговор:

 • № 34
 • Въпрос: Изработка на фирмен уеб сайт – срок, възможности и други ?
 • Отговор: Фирмен сайт - дали ще е динамичен или статичен е без значение защото W3C валидацията е задължителна, а също така и мобилната версия. Нужно е кода на сайта за всички страници да е под 4-5 МБ. Също така е задължително текстовото съдъжание да е уникално във всички страници, а не само в главната страница. За индексирането е добре импортирането на карта с адреса от Google Maps. Фирмен уеб сайт - фирмените уеб сайтове представят Вашият бизнес и имат за цел неговото популяризиране в интернет. При изработката на фирмен сайт трябва да се спазят някой основни правила, например: 1. логото с което започва всяка страница (обикновенно) трябва да има всички атрибити като алтернативен текст и т.нар title таг, 2. също така е добре той да не съдържа голям брой страници (повече от 20-30бр.) 3. желателно е този тип сайтове да съдържат в мрежата около 60 000 връзки към него (не повече от 150 домейна). 2. Рекламен сайт или уеб блог.

 • № 35
 • Въпрос: Изработка на рекламен сайт – срок, възможности и други ?
 • Отговор: Рекламен сайт - рекламният уебсайт има за цел да представи някакъв вид услуга или продукт, като този тип уеб сайт може да съдържа по-малко от фирмения уеб сайт брой страници, а също така и се отличава с по-малък брой елементи които са включени в него. Рекламен уеб сайт е сайт съдържащ в себе си информация за компанията която предлага услугата (продукта), малко информация за самият продукт (услуга) и други страници по предпочитание на клиентите.

 • № 36
 • Въпрос: Изработка на социална мрежа – срок, възможности и други ?
 • Отговор:

 • № 37
 • Въпрос: Изработка на уеб директория – срок, възможности и други ?
 • Отговор: Онлайн директория - тук е редно да кажем, че тези уеб сайтове се различават от останалите по това, че потребителите могат да предлагат, добавят или променят съдържанието на сайта. Директориите за добавяне на линк например са такъв вид уеб сайтове, тези за публикациите от интернет също.

 • № 38
 • Въпрос: Изработка на информационен сайт – срок, възможности и други ?
 • Отговор:

 • № 39
 • Въпрос: Изработка на корпоративен сайт – срок, възможности и други ?
 • Отговор: Корпоративн уеб сайт - най-сложен за изработка, защото не се разполага със стандартна платформа за извършване на конкретни функции и действия които се извършват по автоматизиран метод. Изключителната прецизност е задължително условия при изработка на този тип уеб сайт.

 • № 40
 • Въпрос: Изработка на мобилно приложение – срок, възможности и други ?
 • Отговор: Изработка на мобилни приложения – приложенията за уеб сайтове отварят директно посочен при изработка уеб сайт, приложенията са лесни за употреба и с доста функции. Приложенията могат да се качват в Google Play и други сайтове.

 • № 41
 • Въпрос: Seo ключови думи – значение и ефективност ?
 • Отговор: Избор на ключови думи – изборът на ключови думи трябва да е съобразен с целите на даден уеб сайт или блог, тъй като това се прави още при създаването на страниците. Ключовите думи, заглавието и описанието на сайта са съобразени с позиционирането на сайта в търсачките. Ключовите думи който са най-важни трябва задължително да са поставени както в описанието на сайта така и в неговото заглавие (също и в подзаглавията на страниците на сайта или блога). Когато се добавят връзки в чужди директории е препоръчително да се сложат и ключовите думи с най-голяма значимост.

 • № 42
 • Въпрос: Местен бизнес (local business), популяризиране на местен обект ?
 • Отговор: В интернет рекламата също както във всяка професионална насока има много особенности които с които трябва да се съобразим. За да рекламирате в интернет не е нужно да имате уеб страница. Възможно е данните за вашата в дейност да са въведени без уеб сайт, след което се прави т.нар. оптимизация на локален(местен) бизнес, която дава възможност да информира уеб посетителите за местонахождението на вашият бизнес.

 • № 43
 • Въпрос: Блог – дизайн, оптимизация и реклама ?
 • Отговор: Публикуването на блогове и обяви в интернет е процес които изиксва много време, тъй като за създаването на всеки блог е нужно да се попълнят данни за този блог, а за създаването на обява са нужни дори отделни регистрации. Ефективноста на блоговете или публикуваните обяви не сигурна, но ние сме събрали само най-ефективните сред тях, което позволява разрастване на вашата дейност. Регистрация на балогове в най-добрите изградени специално за по-добър ефект сайтове. Изработване на банер изображения, текстови връзки и други уеб елементи. Гарантиран резултат и добри позиции в търсачките.

 • № 44
 • Въпрос: Оптимизиране на уеб сайт за търсачките – google, yahoo, bing, yandex и други търсачки ?
 • Отговор: Вътрешна сео оптимизация - оптимизацията за търсачките се разделя на два вида вътрешна сео оптимизация и външна се seo оптимизация. Вътрешната се състой в правилната изработка, подредба и поставяне на вида код от който е написан сайта. Оптимизацията (вътрешната) предполага правилно написани и поставени на правилното място т.нар мета данни, например: мета заглавие, мета описание, мета ключови думи и други. Обаче има и друг основен фактор за добрата оптмизация било тя вътрешна или външна и това е текстовото съдържание. Текстовото съдържание на всеки сайт би трябвало да бъде уникален, но и съобразен с функцията която ще изпълнява сайта.

 • № 45
 • Въпрос: Мобилна версия на сайт – защо е изключително необходима ?
 • Отговор: Мобилната версия е изключително важна за всеки уеб сайт независимо от съдържанието или приложението на сайта, без значение дали сайта е статичен или динамичен, за да бъде използването му оптимално за всеки потребител.

 • № 46
 • Въпрос: W3C валидация – задължителна ли е за сайта ми или препоръчителна ?
 • Отговор: W3C валидаторът е изключително полезен инструмент, койтоне е нито твърде скъпо за използване, нито е много сложно. Той гарантира високо качество на уеб документа, тъй като го валидира, като го освобождава от всякакви технически грешки.

 • № 47
 • Въпрос: Google Business въвеждане на информация в бизнес профил на google ?
 • Отговор: Google My Business (GMB) е безплатен инструмент за управление на показването на данните за компанията на Карти, в Търсене и в други услуги на Google. Услугата е подходяща за компании, които имат офлайн представителства. Съвет за развитие на нови проекти: ако все още нямате акаунти в Google AdWords, Google Analytics и Google My Business, направете акаунтите на един е-мейл адрес. По този начин ще можете веднага да настроите импортирането на статистически данни между тях.

 • № 48
 • Въпрос: Google Analytics въвеждане на информация в профил за анализ на google ?
 • Отговор: Ако все още не знаете какво е Google Analytics, не знаете как да го използвате или не разбирате защо да следите статистика на различните метрики на вашия уеб сайт е полезно за Вашия бизнес, то е време е-магазинът Ви да направи следващата стъпка в света на онлайн търговията. Благодарение на инструментите, с които ще се запознаете в тази статия, ще имате нужните условия да превръщате все повече и повече посещения на сайта Ви в продажби. Платформата представлява разработка на Google, която ни дава възможността да използваме съвкупност от инструменти и измерители, с които да проследяваме множество статистики свързани с Вашия уебсайт. Чрез Analytics вие можете да проследите активността на потребителите във вашия онлайн бизнес.

 • № 49
 • Въпрос: Google SearchConsole въвеждане на информация в профил с инструменти на google ?
 • Отговор: Платформата Ви дава нужните инструменти за да променяте функционалността на Вашия сайт спрямо търсачката. На пръв поглед Search Console е възможно да Ви прилича на инструмента Google Analytics, но реалността е, че двата инструмента са съществено различни - Analytics служи за да проследите метриките свързани с трафика към Вашия онлайн магазин, докато Search Console служи за вътрешна информация, която да подпомогне Вашата SEO оптимизация и представянето Ви в търсачките.

 • № 50
 • Въпрос: Какви услуги се предлагат за превод на уеб сайт ?
 • Отговор: Услугите, които се предлагат, като допълнителни: 1. Стандартен превод (1800 символа / стр); 2. Бърз превод (превода Ви ще бъде готов до 3 дни); 3. Копиране на текст от сайт + превод (1800 символа / стр); 4. Копиране на текст от сайт + превод (1800 символа / стр) + поставяне в сайт. Превод на над 20 езика - пълния пакет който предлагаме за превод на сайт е услуга която има за цел да създаде версия на сайта с текст на посочен от Вас език. Детайлно разгледана се състой в копиране на текста и премахване на повторенията. След което се превежда и поставя в административния панем или html кода. Добавяне на различни валути - това е въвеждане на определени валути и тяхнито правилно организиране за различните езици на сайта. Например когато сайта е преведен на английски език валутата трябва да бъде (£) ПАУНД, а когато потребителите се намират във версия на немски език цените да бъдат в (€) ЕВРО

 • № 51
 • Въпрос: Преводи на страница сайт или блог – как да избера език за превод на моя сайт ?
 • Отговор: За всеки от изброените езици се предлага превод както на отделни страници, така и на цели уеб сайтове: + Английски език + Немски език + Френски език + Испански език + Турски език + Гръцки език + Български език + Италиански език + Македонски език + Чешки език + Полски език + Румънски език + Сръбски език + Руски език + Норвежки език + Нидерландски език + Унгарски език + Литовски език + Латвийски език + Датски език + Хърватски език

 


Въпроси - често задавани въпроси. Изработка на уеб сайт и оптимизация